Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/19/2014

Yhteydenpito Suomeen vaatii välillä aikaisia aamuherätyksiä. Herätyskello soi ennen kuutta. Puolentoista tunnin Skype-palaveri erään ProKoulu-tutkimuksen yhteistyökoulun väen kanssa oli kuitenkin niin antoisa, ettei aikainen ylösnousu pahemmin vaivannut. 

Missä iässä suomalaisen nuoren yleensä toivotaan muuttavan pois kotoa? Esimerkiksi tähän kysymykseen saimme vastata vieraillessamme University of Wisconsin-Madisonin Pohjoismaiden yhteiskuntaa ja kulttuuria käsittelevällä kurssilla. Kurssia vetävän professorin tytär on samassa päivähoitoryhmässä meidän tyttäremme kanssa. Istahdimme pari kuukautta sitten päiväkodin vanhempainillassa samaan pöytään ja hän pyysi minua sekä vaimoani kertomaan kurssin opiskelijoille suomalaisesta koulujärjestelmästä ja perheestä. Opiskelijat olivat tutustuneet aiheeseen jo hieman etukäteen lähinnä nettilähteitä lukemalla. Niinpä saimme yllättävän tarkkoihin kysymyksiin, kuten siihen erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetus on Suomessa järjestetty ja miten suomalainen koulujärjestelmä tukee lahjakkaiden oppilaiden opiskelua.

Minä luennoimassa suomalaisesta koulujärjesstelmästä ja perheestä.

Kävimme vaimoni kanssa yhdessä lounaalla Dairy Storessa, jossa oli myös jäätelömaistijaiset. Koska asustamme maatalousosavaltiossa, ei varmasti yllätä, että Wisconsin-Madison yliopisto tekee tutkimusta jäätelöstä.
Huomenna on taas luvassa melkoisen tapahtumarikas päivä. Normaalien työ- ja koulukuvioiden lisäksi puoleltapäivin nuoremman tyttären päiväkodilla järjestetään vanhemmille nyyttikestiperiaatteella ja tulevan kiitospäivän hengessä yhteinen lounas. Työpäivän päätteeksi ajamme koko perheellä Milwaukeehen, jossa meillä on liput Leijonakuningas-musikaalin iltanäytökseen    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti